Tilbake til alle arrangementer

Høgfjellskonserten Ved Rondane

  • Rondablikk 1208 Rondablikkveien Kvam, Innlandet, 2642 Norway (kart)

NO/EN

Vi er utrolig glade og takknemlige for at det viser seg at konserten som skulle vært i 2023 og ble avlyst grunnet ekstremværet «Hans», lar seg gjøre i 2024!

Den internasjonalt anerkjente perkusjonisten og cimbalisten Hans-Kristian Kjos Sørensen er solist og musikalsk leder for den unike Høgfjellskonserten. Med seg på scenen har han et stjernespekket lag: det virtuose og kritikerroste kammerorkesteret Ensemble Allegria og de anerkjente og uttrykksfulle jazzmusikerne Tord Gustavsen på flygel og Arve Henriksen på trompet.

- Jeg søker alltid å bringe sammen folk som lar seg inspirere av hverandre og som søker etter utfordringer sammen på et topp profesjonelt nivå. Det har vi virkelig lykkes med her!, sier Ellen Horn. Hun skal også være med som programleder på konserten.

Møte mellom klassisk og improvisert musikk – med Grieg som grunntone

Som publikum vil dere blant annet få oppleve Holdberg-suiten av Edvard Grieg på to vis; Ensemble Allegria står for originalen, mens Hans-Kristian, Tord og Arve presenterer deler av den i en ny drakt. I tillegg fremfører Ensemble Allegria et av de vakreste verkene som finnes for strykeorkester; Serenade for strykere, av Griegs gode venn Piotr Tchaikovsky.

Konserten som skulle vært i 2023 ble som mange har fått med seg avlyst grunnet ekstremværet «Hans». Ironisk nok hadde HANS-Kristian Kjos Sørensen tenkt å servere dere et lite utdrag fra «Årstidene» av Vivaldi, men i en variant for strykeorkester og svært stor tromme, for å virkelig understreke diverse vær-assosiasjoner. Denne programposten blir stående, så får vi heller ta sjansen på at det i 2024 kun braker løs på scenen, og ikke i naturen.

Resten av programmet vil vi la bli en overraskelse, men vi kan garantere at «Ved Rondane» er med.

"En nytelse for alle sanser"

-Det finnes neppe en bedre måte å nyte fjellet på en varm sommerdag i august. Du ligger i lyngen mens ørene smøres med Edvard Grieg, Aasmund Olavsson Vinje. Det strøymer på meg så eg knapt kan anda i solvarmen på Kvamsfjellet, skrev GDs anmelder om en tidligere Høgfjellskonsert Ved Rondane.

Høgfjellsscena Ved Rondane ligger ved foten av Rondane på Kvamsfjellet, Her kan publikum ta plass i lyngen, la blikket hvile på Rondanes mektige topper og nyte en konsert utenom det vanlige.

Kvamsfjellet - en skjult perle

Høgfjellskonserten ved Rondane er en unik opplevelse. Det er ikke bare konserten som er verdt å oppleve på Kvamsfjellet. Fjellet og bygda rommer så mye mer!

Tekst hentet fra Peergynt.no

Tidligere arrangement: 21. mai
NÅ: ALLEGRIA - ET HELT ORKESTER GJESTER HOLMLIA!