Kunstnerisk leder

 
 

Maria Angelika Carlsen kommer fra Nesodden, bor i Oslo og jobber som konsertmester 2 i Kringkastingsorkesteret. Sesongen 17/18 har hun gleden av å være gjestekonsertmester i Stavanger symfoniorkester. Maria har det veldig godt midt i den store symfoniorkesterklangen, og simpelthen elsker å få akkompagnere en god solist og være med på å forme musikken sammen med orkesteret, lokke frem øyeblikk og være helt tilstede i nuet.

Maria er utdannet fra Norges Musikkhøgskole der hun hadde Detlef Hahn og Peter Herresthal som lærere, og i disse årene fant Ensemble Allegria sammen. Dette kammerorkesteret har lært henne å tenke selv, og utfordrer henne gang på gang til å bli en bedre, mer lyttende, fleksibel og tålmodig musiker.

Øyeblikk hun aldri vil glemme er å være solist med Bergen filharmoniske orkester, vinne prøvespillet på sin første jobb i SSO, første gangen hun som 10-åring spilte i Barratt Dues Juniororkester (det var så UTROLIG gøy!), spille Schuberts niende symfoni uten dirigent med KORK, Bachs fuger som ble spilt i familiehjemmet i gamledager, og da Allegria åpnet Oslo Kammermusikkfestival med en strykesymfoni av Mendelssohn, med lukkede øyne.