Ensemble Allegria på Valdres Sommersymfoni 2019

Ensemble Allegria spiller på tre konserter under Valdres Sommersymfoni 27. - 29. juni 2019. Orkesteret skal, i tillegg til egne innslag med bl.a. Schuberts “Døden og piken” i versjon for kammerorkester og Vaughan Williams Tallisvariasjoner opptre med Tora Augestad, Ragnhild Hemsing og Ida Løvli Hidle.

Les mer om programmet og artistene på festivalens nettsider www.sommersymfoni.no


Valdres sommersymfoni har siden oppstarten i 1994 langsomt etablert seg som en av landets mest spennende klassiske musikkfestivaler. Festivalen byr på rundt 30 offentlige konserter hvert år og henter solister og kammermusikere fra hele verden.

Musikere som Truls Mørk, Maxim Rysanov, Bruno Delepelaire, Stephen Kovacevich, Vilde Frang, Itamar Golan og Henning Kraggerud har de siste årene gjestet festivalen, som også har kunnet tilby konserter med symfoniorkestre som Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Stavanger symfoniorkester, Bergen filharmoniske orkester, Trondheim symfoniorkester og Kristiansand symfoniorkester.

Konsertene finner sted rundt om i hele Valdres, med sentrum i Fagernes. Vår kunstneriske leder Guro Kleven Hagen har siden 2015 vært ansvarlig for konsertprogram og artister. 

 Kunstnerisk leder: Guro Kleven Hagen