Ensemble Allegria til Rosendal Kammermusikkfestival 2019

Ensemble Allegria er invitert til å spille på Rosendal Kammermusikkfestival 2019 8. - 11. august.

Til den fjerde Rosendal Kammermusikkfestival har Leif Ove Andsnes valgt tittelen «DSCH» – den musikalske signaturen til Dmitrij Sjostakovitsj. I løpet av fire dager fra 8.- 11. august, skal Andsnes og årets gjesteartister fremføre et vidt spekter av den russiske komponisten sine verk i tillegg til musikk av hans russiske forgjengere, samtidige og etterfølgende komponister. Gjennom forelesninger og foredrag vil Andsnes stille spørsmålet: Kan vi lytte til Sjostakovitsjs musikk i dag uten å kjenne til datidens politiske hendelser ? (tekst hentet fra www.baroniet.no/rosendal-festival)

Ensemble Allegria vil spille med på fire konserter under festivalen. I tillegg til orkesterverk som Shostakovich kammersymfoni og Johan Kvandals Sonate for strykere op. 79 vil ensemblet også opptre i samspill med blant annet Marianna Shirynian, Andrei Bondarenko og PERCelleh.

Les mer om programmet og festivalen på https://www.baroniet.no/rosendal-festival/