Bach – The motets mottar pris for årets korutgivelse under Diapason d’Or de l’Année

Solistkoret sin innspilling "Bach –The Motets" som Ensemble Allegria er medvirkende på har fått den prestisjetunge Diapason d’Or de l’Année (årets korutgivelse) av det franske musikkmagasinet Diapason Magazine!

«Det er eventyrlig å få prisen for et album med musikk av Bach», sier Grete Pedersen, sjefsdirigent for Det Norske Solistkor. Albumet ble utgitt på BIS Records i 2017, og er Pedersens sekstende utgivelse med Solistkoret. Korets flerårige samarbeidspartner, Ensemble Allegria, medvirker også på albumet.

I sin anmeldelse av Bach – The Motets sammenligner Diapason koret med verdensledende Bach-fortolkere som i en årrekke har spesialisert seg på musikken. Solistkoret er derimot kjent for å bevege seg mellom stilarter og tidsepoker. «Vi ble derfor litt ekstra overrasket denne gangen», forteller Pedersen.

Diapason d’Or
Hver måned velger Diapason ti klassiske utgivelser som tildeles Diapason D’or («den gylne stemmegaffel»). Hvert år nomineres 15 av de 110 D’or-albumene til den prestisjefylte Diapason d’Or de l’Année («årets gylne stemmegaffel»), som kan sammenlignes med Gramophone Award.

Om Bach – The Motets, skriver magasinet: «En ’tour de force’ i farger, korklang og gjensidig tillit mellom Grete Pedersen og hennes Oslobaserte ensemble; deres versjon av de seks motettene innehar en poetisk dimensjon uten sidestykke» (Gaëtan Naulleau, Diapason).

(Tekst hentet fra solistkoret.no)