Splendid reviews for VOLT22!

Our 2nd recording has now been out there for nearly a month, and the response has so far been fantastic! 

The reviews are mostly in Norwegian, but we will post international press articles here as soon as they occur. 

The recording is available in online stores like iTunes and LAWO Store.

 

Excerpts from the Norwegian reviews:

 

Suverene i frasparket

"Ensemble Allegria overrasker ikke lenger. Alene det er overraskende nok! De er Norges suverent mest spenstige kammerorkester blant den yngre garde. Og med sin siste utgivelse "VOLT22" holder de nivå, ja, legger innimellom noen alen til sin musikalsk allerede fullvoksne størrelse. Det er ikke på noen måte selvsagt, når vi snakker om musisering på dette nivået."

"Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er solist, og det er hun i særklasse. Sammen med ensemblet får hun frem en munterhet i musiseringen, som legger en grunnstemning for Haydns utsøkte toneganger, formmessig helt suverene"

Ståle Wikshåland, Dagbladet 12. august 2015

 

 

Følelser og spill!

"Noen ganger kommer det en plate som fungerer 100 prosent. Denne gangen er det det unge Ensemble Allegria som er servitører i musikk av Bartok, Haydn og Shostakovich. Innspillingen har sin dose råskap, sine delikatesser og sin varhet. Det blir smakfull lytting av slikt!"

"Det er Bela Bartok (1881-1945) som åpner lytterstunden. Og her er det en fantastisk rå klang i strykerne, som virkelig setter Bartoks «Divertimento for strykere» fra 1939 i en smått utrolig stemning. Musikerne behersker de intrikate rytmiske tildragelsene komponisten har skapt, og spesielt i den andre satsen kan man nesten lure på om det går an å spille svakere, med en så herlig klang dette ensemblet legger for dagen. Vel - det kan de - i avslutningsverket på denne cd'en."

Trond Erikson, Den klassiske CD-bloggen, 18. august 2015

Les hele anmeldelsen her

 

 

Oj, for en besettende musisering!

"Det som preger Ensemble Allegrias musisering er en vanvittig energi, som ikke overdøver helheten, men som bare tilfører framførelsene en ekstra dimensjon. De har hele tiden full kontroll på de mange temposkiftene. Samspillet er tett, men de misser ikke lekenheten. Og kontrastene er påtagelige. Hør det lekre dansetemaet på slutten av 3. satsen av Bartok. Legg merke til sårheten i de stille partiene hos Sjostakovitsj. Eller fortepiano nyansene i Haydn. Og Waaler Wærvågens myke innganger og dynamiske spenn synes perfekte for Haydn. Imponerende. Konklusjonen er at Ensemble Allegria allerede har plassert seg på topp i det norske elitemiljøet og lever opp til sitt navn."

Kjell Hillveg, Dagsavisen 5. september 2015

Les hele anmeldelsen her

 

 

Entusiasme og innsikt

"Frida Fredrikke Waaler Wærvågen imponerer ikke bare med teknisk overskudd, men også med en modenhet i klang og frasering, som langtifra er noen selvfølge for unge musikere i dette repertoaret."

"Hos Allegria blir Sjostakovitsj' symfoni både mektig og sørgmodig, spent ut med en inderlig forståelse for verkets stemning"

Emil Bernhardt, Morgenbladet 11. september 2015

 

 

Bråmodne strykere innfrir

"Ensemble Allegria har på kort tid etablert seg som et strykeorkester som gjør krav på oppmerksomhet. Og de fortjener det."

"Det pågående og intense uttrykket er enda mer til å ta og føle på i Bartok og Sjostakovitsj, den ladede energien får friere spillerom enn i Griegs Holberg-suite fra forrige plate. De angriper det røffere uttrykket med uforskammet selvfølge, og den ungdommelige iveren er veldressert og stødig gjennom det hele."

Lars O. Flydal, Vårt Land 25. september 2015