Back to All Events

NÅ: Gubaidulina og Dvorak

  • Gyldendalhuset 4 Sehesteds gate Oslo, Oslo, 0164 Norway (map)

Ensemble Allegria presenterer sin tredje sesong av konsertserien NÅ. I år har orkesteret med seg flere internasjonalt kjente gjestesolister på programmet, og i denne første konserten for sesongen presenteres cellisten Johannes Rostamo og akkordeonisten Andreas Borregaard i Sofia Gubaidolinas «Sieben Worte».

 

Program

Sofia Gubaidulina – «Sieben Worte» for cello, bayan og strykere
Antonín Dvořák – Serenade for strykere i E-dur Op. 22

Sofia Gubaidulinas «Sieben Worte» for solo cello, akkordeon og strykeorkester baserer seg på Jesu syv siste ord på korset, men uttrykt uten ord fra den menneskelige stemmen. Isteden er det soloinstrumentene cello og akkordeon som formidler dette gjennom nye kunstneriske uttrykk. Symbolisme spiller en viktig rolle i dette verket og tar blant annet konkret form gjennom at celloen og buen representerer Jesus på korset. Konserten avsluttes med et av kammerorkesterets kjerneverk, Antonin Dvořáks strykeserenade i E-dur.

Medvirkende:

Maria Angelika Carlsen, kunstnerisk leder

Andreas Borregaard, Akkordeon

Johannes Rostamo, Cello

Per Kristian Skalstad, Dirigent

Solister

Den finske cellisten Johannes Rostamo hadde sin debutkonsert i konserthuset i Stockholm som solist med Kungliga Filharmonikerna i 2008 og har siden det vært ansatt som solocellist i samme orkester. Foruten arbeidet i Stockholm har musikken tatt ham verden rundt som kammermusiker, solist, lærer og som gjestende solocellist i orkestre som Concertgebouw Amsterdam, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks i München, Mahler Chamber Orchestra, Australian Chamber Orchestra og Les Siècles i Paris.

Andreas Borregaard er en dansk akkordeonist som er regnet som en av verdens mest spennende utøvere på sitt instrument. Han gjorde sin internasjonale solodebut i 2007 med BBC National Orchestra of Wales og samarbeider i dag med komponister over hele Europa. Han er aktivt med på å påvirke utviklingen av akkordeonets bruk og repertoar. Han har spilt solo- og kammerkonserter i Australia, Sør-Amerika, USA og store deler av Europa, og i 2015 hadde han sin debut i det legendariske Konzerthaus Berlin. Siden 2010 har Andreas Borregaard undervist i kammermusikk på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, og siden 2017 har han vært ansatt som lærer i akkordeon ved Norges musikkhøgskole.

Dirigent Per Kristian Skalstad jobber jevnlig med alle de store norske orkestrene. Siden 2002 har han gjort et stort antall balletter, operaer og symfoniske konserter over hele Norge, i Sverige, Tyskland og Østerrike, og på kammerorkesterturnéer til Danmark, England, Belgia, Russland og USA. I april i fjor gjorde han sin Wien-debut, da han dirigerte Vienna Chamber Orchestra i Theater der Wien.

250,- / 150,-

Denne konserten er muliggjort ved hjelp av støtte fra Sparebankstiftelsen, Norsk Kulturråd, Bergesenstiftelsen, Furestiftelsen og Kulturkontakt Nord.