Back to All Events

Brahms: Requiem - Fredrikstad

  • Fredrikstad Domkirke (map)

Dramatisk kraft og rørende intimt. Vi fremfører Brahms' mesterverk om å gi trøst til mennesker i sorg.

Komponist Johannes Brahms (1833 – 1897) var bare 31 år gammel da han begynte på sitt rekviem («dødsmesse»). Da hadde han selv opplevd døden på nært hold: Moren døde samme år og Brahms sørget over tapet. I stedet for å skrive et rekviem for de døde, ønsket Brahms med sitt Ein deutsches Requiem å trøste de som har mistet noen.

Ein deutsches Requiem er et tidløst verk som vokser i dybde og rikholdighet jo bedre man lærer det å kjenne.

Den første versjonen av verket ble urfremført i Wien i 1867. Reaksjonene var blandede; det ble både buing og oppstyr under konserten, men den markerte likevel starten på langt større interesse for Brahms. To år senere kom den første komplette fremførelse, og nå var mottagelsen overveldende. I løpet av kort tid ble det satt opp konserter over hele Tyskland, og siden har verket vært en sammenhengende publikumssuksess.

Velkommen til allehelgenskonsert med Det Norske Solistkor, Ensemble Allegria, Det Norske Blåseensemble, solister og dirigent Grete Pedersen.Earlier Event: October 31
Brahms: Requiem - Sandefjord
Later Event: November 3
Brahms: Requiem - Oslo