Back to All Events

Kongsberg Jazzfestival: Clashes


Hva foregår inne i hjernen til en komponist mens han komponerer? Og hva skjer med oss når vi møter våre egne fordommer?

Erlend Skomsvoll, kjent fra bl.a. Come Shine, utforsker disse temaene sammen med akkordionist Ida Løvli Hidle og Ensemble Allegria i konserten Clashes. Programmet ligger i brytningsfeltet mellom klassisk musikk og jazz, og i dette området hører tenor og saksofonist Håkon Kornstad også naturlig hjemme. Vi får høre to av Skomsvolls egne komposisjoner, og hans versjon av kjente Stravinskij-verker.  

Ensemble Allegria er blant landets fremste kammerensembler, og siden oppstarten for ti år siden har de begeistret kritikere og publikum med virtuost ensemblespill kombinert med en sterk, medrivende spilleglede. 

Kongsbergs egen Ida Løvli Hidle er en fremragende akkordionist, som etter endte solistdiplomstudier i København nå spiller over hele verden med toppmusikere i alt fra kammeropera til jazzorkesteret Skadedyr.

Ida Løvli Hidle (akkordion), Erlend Skomsvoll (pinao/fortellerstemme), Håkon Kornstad (saksofon/skuespiller/tenor), Ensemble Allegria (kammerorkester)

Program:

Erlend Skomsvoll: Clashes, a diversimigrational concerto for accordion soloist and string orchestra

Erlend Skomsvoll: A composers diary while composing his first piano concerto

Stravinskij/Skomsvoll: Stravinskij-variasjoner – fragmenter fra Vårofferet og Historien om en soldat i bearbeidelse og arr. av Skomsvoll

Later Event: August 27
Skolegårdskonserter i Vestfold