Back to All Events

Ensemble Allegria: NÅ - Emilie

  • Gyldendalhuset 4 Sehesteds gate Oslo, Oslo, 0164 Norway (map)

Konsertserien NÅ 2018/19 vil presentere fire ulike program kuratert av fire ulike musikere fra Ensemble Allegria.

I denne har vår fiolinist Emilie Heldal Lidsheim kuratert programmet.

“Da jeg ble spurt om å lage et program for Ensemble Allegria hadde jeg lyst til å finne stykker som rommer flere stiler og som utvider begrepet klassisk musikk. I Suite for Symphonic Strings blandes stiler og tradisjoner; av og til høres musikken ut som folkemusikk fra Østen og av og til som samtidsmusikk fra Vesten. I tillegg bruker Harrison i noen av satsene de dype strykeinstrumentene som perkusjonsinstrumenter, noe som er ganske uvanlig i stryketradisjonen og som får musikken til å groove på en annen måte enn i mye annen klassisk musikk. Between Seasons kan minne om både Vivaldis Årstider og musikk av de russiske komponistene som Sjostakovitsj, Stravinsky og Schnittke. F.eks. viser 1. satsen «May Day» til både Vivaldis vårlige fuglekvitring og Stravinskijs dramatiske Vårofferet. Schnittke, en av mine favorittkomponister, kan blande alle mulige uttrykk og det funker som ei kule! Han kan kombinere kvarttoner og barokk, tango og neoklassisime. I Moz-Art à la Haydn blander han Haydn og Mozart med sin egen samtid på en humoristisk og ertende måte. Jeg digger hans ironiske holdning til gamle tradisjoner. Med disse tre verkene får dere høre musikk som blander, roter, river og løfter fram tradisjoner. Musikken viser til hva som skjer i møtet mellom tidene; når det gamle møter det nye, når det vestlige møter det østlige. Det er dette vi i Allegria ønsker å utforske; det som skjer mellom sommer og høst, vinter og vår, mellom oss og dere og mellom musikken og oss alle.” - Emilie Heldal Lidsheim

Program:

Lou Harrison - Suite for symphonic strings

Alfred Schnittke - Moz-Art a la Haydn

Jaakko Kuusisto - Between SeasonsSchubert: strykekvartett i d-moll, D. 810 (Døden og Piken) arr. for strykeorkester Gustav MahlerNå definerer øyeblikket. Det er flyktig, uventet, brått og direkte. Det krever tilstedeværelse og bevissthet.

Det samme gjør musikk. Vår musikk blir til i et utvidet nå - der komponist, utøver og publikum blir til ett og deler øyeblikket. 

Velkommen til å oppleve NÅ med oss.

Billetter kjøpes på Ticketco.no. Ved kjøpe av NÅ sesongkort får du fire billetter til prisen av tre.