Back to All Events

Ensemble Allegria på Nesodden

  • Skoklefallsalen, Steinerskolen på Nesodden 300 Tangenveien Nesoddtangen, Akershus, 1450 Norway (map)

Tar med seg orkesteret hjem

 

”Hver gang jeg går inn i den salen får jeg følelsen av å komme hjem” sier Maria Angelika Carlsen, ”og det er litt den samme følelsen jeg får hver gang jeg møter medmusikerne mine i Ensemble Allegria – vi er nesten som en stor familie”. 

 

Ensemble Allegrias kunstneriske leder Maria Angelika Carlsen har vokst opp på Nesoddtangen, og er tidligere elev ved Steinerskolen på Nesodden.

For henne har det lenge vært en drøm å ta med seg orkesteret sitt hjem til Skoklefallsalen, og nå skjer det endelig. Da passer det ekstra fint at orkesteret denne torsdagen også lanserer sin nyeste plateutgivelse på LAWO Classics, der Maria Angelika selv er solist sammen med bratsjist Marthe Husum i Mozarts Sinfonia Concertante.

 

Dette verket blir også spilt på konserten, og for anledningen er det satt sammen med Arne Nordheims Rendezvous. Selv om Nordheim skriver i en vesentlig mer moderne stil enn Mozart, er dette sterk og talende musikk som nesten oppleves mer romantisk enn som samtidsmusikk.

 

Konserten er en del av Ensemble Allegrias nyoppstartede konsertserie NÅ, som holdes på Nynorskens Hus i Oslo. Målet med serien er både å vise frem det klassiske repertoaret sammen med nyere norsk musikk, og å bli mer kjent med publikum.  

 

Elever ved Steinerskolen og ved Nesodden Kulturskole får ekstra rabatterte billetter til denne konserten.

 

Earlier Event: October 28
Årstidene - Universitetets Aula
Later Event: November 18
NÅ 2