Back to All Events

Festspillene i Nord-Norge

Ensemble Allegria er et fremadstormende kammerorkester på internasjonalt toppnivå. Orkesteret som har vakt oppsikt med sitt lekne samspill og sin energiske virtuositet, spiller nå for første gang på Festspillene i Nord-Norge. 

Siden 2008 har kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen og hennes 22 medmusikere spilt hverandre stadig bedre og vokst til å bli en kraft å regne med i norsk musikkliv.

På programmet i Harstad kirke, står blant annet 2. satsen fra Sjostakovisj' Kammersymfoni, Op. 110a, og Tsjaikovskij Serenade, Op. 48.

Orkesteret spiller jevnlig med internasjonalt anerkjente solister som for eksempel den britiske bratsjisten Lawrence Power og den verdensledende klarinettsolisten fra Sverige, Martin Fröst. De siste årene har Ensemble Allegria hatt et tett samarbeid med Det Norske Solistkor.

I januar i år var Ensemble Allegria nominert til Spellemann i to kategorier! I kategorien klassisk var de nominert med albumet ”VOLT22” fra 2015. I tillegg var de nominert som medvirkende på ”Meins Lebens Licht” sammen med Det Norske Solistkor.

Ensemble Allegria ble i 2012 tildelt Statoils talentstipend innen klassisk musikk, som første ensemble noensinne.

Orkesteret ga ut debutplaten “Allegria” med LAWO Classics i 2013. I tillegg til å gjøre egne konsertproduksjoner spiller Ensemble Allegria jevnlig på festivaler. De har tidligere besøkt Hardanger Musikkfest, Ultimafestivalen og Festspillene i Bergen.

Allegria betyr festlighet og glede på italiensk, og det var nettopp gleden ved det å spille sammen som førte til at orkestret ble stiftet av en gruppe musikkstudenter ved Norges musikkhøgskole i 2007.

Kjøp billetter HER

Kunstnerisk leder og konsertmester er Maria Angelika Carlsen.

Konserten er støttet av tannlege Rune Hilde og Dextra Musica

 

 

 

Later Event: August 26
Allegria @ Ingensteds I